Hallitus

Kimmo Sasi, puheenjohtaja. Toiminut aiemmin mm liikenne- ja ulkomaankauppaministerinä sekä kansanedustajana (vv. 1983-2015), toimien mm. perustuslakivaliokunnan puheenjohtajana. Sasi on toiminut myös lukuisissa kansainvälisissä luottamustehtävissä, mm. Pohjoismaiden neuvoston presidenttinä, Euroopan neuvoston lakivaliokunnan ihmisoikeusjaoston puheenjohtajana sekä EU:n eurooppaministerien neuvoston puheenjohtajana. Parhaillaan Kimmo valmistelee väitöskirjaa Suomen perustuslaista.

Risto Huvila, varapuheenjohtaja. Liikkeenjohdon konsulttina toimiva Risto on suorittanut holokaustiopintoja Yad Vashemissa Jerusalemissa ja toimii myös Suomi-Israel Yhdistysten Liiton puheenjohtajana, Eduskunnan antisemitismin vastaisen ryhmän sihteerinä sekä Elämän Marssi ry:n varapuheenjohtajana. Risto on aktiivinen kirjoittaja, jolta ilmestyi 2018 kirja ”Israelin ihme ja presidentti Truman” suomeksi ja englanniksi. Ristolla on blogi Seurakuntalainen.fi:ssä ja Times of Israel -sivustolla ja hän on vieraileva kolumnisti Jerusalem Postissa.

Markku Haranne FM, VTM, on sosiologi, turvallisuuspolitiikan ja Lähi-idän tutkija. Tehnyt mittavan työuran puolustus- ja pelastushallinnossa, toimien mm. Etelä-Suomen lääninvalmiusjohtajana.

Dan Kantor on Hakehila-lehden päätoimittaja ja on toimittanut mm. Helsingin juutalaisen seurakunnan ja Helsingin Juutalaisen Yhteiskoulun 100-vuotishistoriateokset. Dan on eläkkeellä Helsingin juutalaisen seurakunnan hallintojohtajan tehtävästä.

Kristina Paavela, OTK, VT, on entinen Kuvataideakatemian hallintojohtaja ja on toiminut aktiivisesti Stolperstein -muistokivien tuomiseksi Suomeen.

Miriam Schwartz toimii asiantuntijana opetushallituksessa ja toimittajana YLEssä. Romanitaustainen Miriam on myös perehtynyt heimonsa kohtaloihin natsi-Saksan holokaustissa.

Päivi Sillanpää, FM, on tehnyt pitkän uran lukion rehtorina ja rehtorikouluttajana. Eläköitymisen jälkeen hän siirtyi työsuhteeseen taideoppaaksi Serlachius-museo Göstaan. Päivi on käynyt 2007 Yad Vashem-kurssin. Hänelle tärkeitä ovat ihmisoikeudet, tasa-arvo ja demokratia.

Ilkka Virtanen YTM, yhdistyksen sihteeri. Ilkka on Valittujen Palojen päätoimittaja ja julkaisujohtaja vuodesta 2004, tätä ennen toimittajana Kauppalehdessä, Taloussanomissa ja Reutersilla. Yhteysupseerina (kapteeni) UNIFIL-operaatiossa Libanonissa 1987-1988 ja sotilastarkkailijana (majuri) YK:n UNTSO-rauhanturvaoperaatiossa Golanilla 1991-1992. Julkaissut useita holokaustia ja juutalaisuutta käsitteleviä artikkeleita.

Niina Väntänen toimii Kallion lukion historian ja yhteiskuntaopin opettajana, joka on tuottanut holokaustiin liittyviä opetusaineistoja. Vuodesta 2008 Niina on vienyt opiskelijoita holokaustin tapahtumapaikoille Puolaan ja Baltiaan, ja on myös itse osallistunut Auschwitzin museon kesäseminaareihin.

Mikael Zewi, synt. 1948, VTM, oli vuonna 1993 perustamassa Yad Vashem Suomen osasto ry:tä, jonka nimi muutettiin v. 2012 Holokaustin Uhrien Muisto ry:ksi, toimien yhtäjaksoisesti yhdistyksen hallituksessa 23 vuoden ajan vuoteen 2016. Mikael on ollut myös perustamassa Turun Seudun Suomi-Israel yhdistystä ja Suomi-Israel yhdistysten Liittoa. Aiemmin hän on toiminut Turun juutalaisen seurakunnan hallintoneuvostossa mm. varapuheenjohtajana. Työuransa Mikael on tehnyt kansainvälisen kaupan parissa. Mikael nimitettiin HUMin kunniajäseneksi vuoden 2022 vuosikokouksessa.