Liity HUMin jäseneksi

Klikkaa tästä

Lue uusin julkaisumme!

Hallitus

Kimmo Sasi, puheenjohtaja. Toiminut aiemmin mm liikenne- ja ulkomaankauppaministerinä sekä kansanedustajana (vv. 1983-2015), toimien mm. perustuslakivaliokunnan puheenjohtajana. Sasi on toiminut myös lukuisissa kansainvälisissä luottamustehtävissä, mm. Pohjoismaiden neuvoston presidenttinä, Euroopan neuvoston lakivaliokunnan ihmisoikeusjaoston puheenjohtajana sekä EU:n eurooppaministerien neuvoston puheenjohtajana. Parhaillaan Kimmo valmistelee väitöskirjaa Suomen perustuslaista.

Risto Huvila, varapuheenjohtaja. Yritysvälittäjänä toimiva Risto on suorittanut holokaustiopintoja Yad Vashemissa Jerusalemissa ja toimii myös Suomi-Israel Yhdistysten Liiton puheenjohtajana. Risto on aktiivinen kirjoittaja, jolta ilmestyi 2018 kirja Israelin ihme ja presidentti Truman. Kirjoittaa blogia Seurakuntalainen.fi:ssä ja Times of Israel -sivustolla.

Alex Aissaoui, rahastonhoitaja. Tällä hetkellä Alex viimeistelee maailmanpolitiikan alaan kuuluvaa väitöskirjatyötään Helsingin yliopistossa.

Markku Haranne FM, VTM, on sosiologi, turvallisuuspolitiikan ja Lähi-idän tutkija. Tehnyt mittavan työuran puolustus- ja pelastushallinnossa, toimien mm. Etelä-Suomen lääninvalmiusjohtajana.

Dan Kantor on Hakehila-lehden päätoimittaja ja on toimittanut mm. Helsingin juutalaisen seurakunnan ja Helsingin Juutalaisen Yhteiskoulun 100-vuotishistoriateokset. Dan on eläkkeellä Helsingin juutalaisen seurakunnan hallintojohtajan tehtävästä.

Dr. Susanna Kokkonen on työskennellyt Yad Vashemissa vuosina 2008-2018 ja kulttuuriavustajana Suomen suurlähetystössä Tel Avivissa 2003-2007. Susanna on väitellyt tohtoriksi Jerusalemin hepralaisessa yliopistossa aiheenaan Jewish Refugees in Post-War Italy, 1945-1951.

Kristina Paavela, OTK, VT, on entinen Helsingin taideyliopiston hallintojohtaja ja on toiminut aktiivisesti Stolperstein-muistokivien tuomiseksi Suomeen.

Inna Rogatchi on kansainvälisesti tunnustettu kirjoittaja ja elokuvantekijä. Hän on The Rogatchi Foundationin perustaja ja puheenjohtaja.

Ilkka Virtanen YTM, yhdistyksen sihteeri. Ilkka on Valittujen Palojen päätoimittaja ja julkaisujohtaja vuodesta 2004, tätä ennen toimittajana Kauppalehdessä, Taloussanomissa ja Reutersilla. Yhteysupseerina (kapteeni) UNIFIL-operaatiossa Libanonissa 1987-1988 ja sotilastarkkailijana (majuri) YK:n UNTSO-rauhanturvaoperaatiossa Golanilla 1991-1992. Julkaissut useita holokaustia ja juutalaisuutta käsitteleviä artikkeleita.

Miranda Vuolasranta, Euroopan Romanifoorumin (European Roma and Travellers Forum) puheenjohtaja, erityisasiantuntija ja romanikielen ja -historian opettaja. Hänen osaamisensa erityisalaa ovat ihmis- ja vähemmistöoikeudet. Aiemmin hän on toiminut asiantuntijana ulkoministeriössä, Euroopan neuvostossa ja EU:n komissiossa.