Hallitus

Kimmo Sasi, puheenjohtaja. Toiminut aiemmin mm liikenne- ja ulkomaankauppaministerinä sekä kansanedustajana (vv. 1983-2015), toimien mm. perustuslakivaliokunnan puheenjohtajana. Sasi on toiminut myös lukuisissa kansainvälisissä luottamustehtävissä, mm. Pohjoismaiden neuvoston presidenttinä, Euroopan neuvoston lakivaliokunnan ihmisoikeusjaoston puheenjohtajana sekä EU:n eurooppaministerien neuvoston puheenjohtajana. Parhaillaan Kimmo valmistelee väitöskirjaa Suomen perustuslaista.

Risto Huvila, varapuheenjohtaja. Liikkeenjohdon konsulttina ja yritysvälittäjänä toimiva Risto on suorittanut holokaustopintoja Yad Vashemissa Jerusalemissa ja toimii Eduskunnan antisemitismin vastaisen ryhmän sihteerinä sekä Suomi-Israel Yhdistysten Liiton puheenjohtajana. Ristolta on ilmestynyt kirjat Israelin ihme ja presidenti Truman (2018) ja Miksi Israelista pitää puhua (2022), ja hänen lukuisia kirjoituksiaan löytyy mm. Jerusalem Postin, Times of Israelin, Uuden Suomen sekä Seurakuntalainen.fi:n sivustoilta.

Markku Haranne FM, VTM, on työskennellyt yliopistoissa sekä puolustus- ja pelastushallinnossa. Lähi-idän politiikka ja kulttuurit ovat olleet mukana työssä ja harrasteena. Virkauransa jälkeen hän on ollut aktiivinen Suomen turvallisuuteen ja Lähi-itään liittyvissä yhteisöissä sekä sosiologian ja kansainvälisen politiikan tutkijana.

Kristina Paavela, OTK, VT, on entinen Kuvataideakatemian hallintojohtaja ja on toiminut aktiivisesti Stolperstein -muistokivien tuomiseksi Suomeen.

Harry Serlo, on eläkkeellä oleva yritysjohtaja ja Turun juutalaisen seurakunnan puheenjohtaja.

Päivi Sillanpää, FM, on tehnyt pitkän uran lukion rehtorina ja rehtorikouluttajana. Eläköitymisen jälkeen hän siirtyi työsuhteeseen taideoppaaksi Serlachius-museo Göstaan. Päivi on käynyt 2007 Yad Vashem-kurssin. Hänelle tärkeitä ovat ihmisoikeudet, tasa-arvo ja demokratia.

Chana (Anna) Swanström, yhdistyksen rahastonhoitaja, on englannin kielen ja kirjallisuuden maisteriopiskelija Åbo Akademissa, joka tutkii parhaillaan antisemitismin vastustamista sosiaalisessa mediassa. Hän on Helsingin juutalaisen seurakunnan valtuuston varajäsen ja toimii myös freelance-kääntäjänä. Chana on myös World Jewish Congress Lauder Fellow.

Ilkka Virtanen YTM, yhdistyksen sihteeri. Ilkka on entinen Valittujen Palojen päätoimittaja ja julkaisujohtaja 2004-2023, ja oli tätä ennen toimittajana Kauppalehdessä, Taloussanomissa ja Reutersilla. Yhteysupseerina (kapteeni) UNIFIL-operaatiossa Libanonissa 1987-1988 ja sotilastarkkailijana (majuri) YK:n UNTSO-rauhanturvaoperaatiossa Golanilla 1991-1992. Julkaissut useita holokaustia ja juutalaisuutta käsitteleviä artikkeleita.

Miranda Vuolasranta on yksi HUMin perustajajäseniä ja  Euroopan Romanifoorumin (European Roma and Travellers Forum) puheenjohtaja, erityisasiantuntija ja romanikielen ja -historian opettaja. Hänen osaamisensa erityisalaa ovat ihmis- ja vähemmistöoikeudet.

Niina Väntänen toimii Kallion lukion historian ja yhteiskuntaopin opettajana, joka on tuottanut holokaustiin liittyviä opetusaineistoja. Vuodesta 2008 Niina on vienyt opiskelijoita holokaustin tapahtumapaikoille Puolaan ja Baltiaan, ja on myös itse osallistunut Auschwitzin museon kesäseminaareihin.

Mikael Zewi, VTM, on yhdistyksen perustajajäseniä. Hän toimi yhtäjaksoisesti yhdistyksen hallituksessa 23 vuoden ajan vuoteen 2016. Mikael on ollut myös perustamassa Turun Seudun Suomi-Israel yhdistystä ja Suomi-Israel yhdistysten Liittoa. Aiemmin hän on toiminut Turun juutalaisen seurakunnan hallintoneuvostossa mm. varapuheenjohtajana. Työuransa Mikael on tehnyt kansainvälisen kaupan parissa. Mikael nimitettiin HUMin kunniajäseneksi vuoden 2022 vuosikokouksessa.

Mertsi Ärling, ensihoitaja-sairaanhoitaja YAMK, diakonissa ja Mestarivalmentaja, joka toimii TKI-asiantuntijana, lehtorina ja projektipäälliköiden valmentajamentorina Diakonia-ammattikorkeakoulussa. Mertsi on myös Suomen vanhimman romanijärjestön, Romano Missio ry varapuheenjohtaja. Hän on myös ollut vuosia ekumeenisen neuvoston ihmisoikeuslähettiläänä, toiminut Suomen romanijärjestöjen kattoliiton Suomen Romanifoorumin puheenjohtajana vuosina 2019-2022 sekä perustamansa sosiaalisdiakonisen hyväntekeväisyysjärjestön Operaatio Ruokakassi ry:n toiminnanjohtajana 2007-2014. Mertsin erityisalaa ovat ihmis- ja vähemmistöoikeudet sekä yhdenvertaisuusasiat.